İl Müdürlüğümüzce hazırlanmış olup, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2014 Yılı Bölgesel Kırsal Ortak Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (KIRAP)
çerçevesinde desteklenen TR62/14/KIRAP/0014 referans numaralı "Çiğ Süt Üretiminde İyi Hijyen Uygulamalarının ve Kalitenin Sağlanmasına Yönelik Bilgi Alt Yapısının Geliştirilmesi Projesi" Gülnar, Mut, Çamlıyayla ve Tarsus İlçelerinde faaliyet gösteren ve süt sığırcılığı yapan tarımsal kalkınma kooperatifleri ile süt üreticileri birliği üyesi olan çiftçilere yönelik olarak;
Çiğ sütün üretilmesinde, depolanmasında, toplanmasında ve taşınmasında sürdürülebilir kalitenin sağlanması amacıyla, halihazırda sektörde kullanılan cihaz ve ekipmanların tanıtılması ve iyi hijyen uygulamalarıyla ilgili bilgi alt yapısının eğitim yoluyla geliştirilmesine katkı sağlamak ve projenin yürütüleceği bölgelerde çiğ sütün kalitesinin sürekliliği için kırsal alandaki üreticiye kalite ve hijyen konularında farkındalık kazandırmak amacıyla 4 ay süre ile eğitimler düzenlendi. Eğitimlerde İl Müdürlüğümüz çalışanlarından Gıda Mühendisi Emir GEYLANİ ve Gıda Mühendisi Cevat KARAKURT görev almış olup, eğitimler süt sığırcılığı yapan 471'i erkek ve 41'i kadın olmak üzere toplam 512 çiftçimizin katılımıyla gerçekleşti.